perjantai 11. syyskuuta 2015

Yläilmoissa.

Torstai 10.9. olikin viikon tähän asti huimin päivä.
Lähdimme heti aamulla klo 8 hiihtämään kohti Manhattanin eteläkärkeä kohteena South Ferry metroasema ja sen lähellä oleva NY Heliport laiturilla 6. Oli tullut tilinteon hetki.
Olimme varanneet etukäteen helikopterilennon netistä. Heliportin ulkopuolella oli virkailija, joka kysyi nimeni ja sitten meitä vietiin. Varattu lentoaika oli myöhemmin mutta pääsimme lennolle pienen odotuksen jälkeen. Odottaessa katseltiin pikku turvavideo ja saimme lanteille pelastusliivipussin. (Ei elokuvissa sellaisia anneta) Paino kysyttiin myös, kopterin tasapainottamisen takia.
Sitten matkaan. Olipa yllätys, kuin hissiin olisi mennyt, todella miellyttävää kyytiä! Kopteri nousi kohti vapaudenpatsasta, kiersi sen ja sitten lähdettiin menemään pohjoiseen Manhattanin sivu. Lentäjä kertoi ja osoitteli paikkoja samalla, kun edettiin ylöspäin. Takaisin käännyttiin Manhattanin yläkärjen jälkeen.
Olipa mahtavaa! Ihan huimaa. Voi suositella. Sanoinkin, etten enää liiku Nykissä kuin kopterilla. Ja samantien kävelimme metroon, hehheh. Kopteriin mennessä otettiin kuva, jonka sai ostaa, tottakai, itselleen joko digitaalisena tai paperilla. Kuvassa ollaan lähdössä lennolle.



Lennon jälkeen hyppäsimme metroon ja sieltä ylös tuijottamaan Flatiron Buildingiä, josta kävelimme lähellä olevaa Empire State Buildingiä kohti. Siinä kohdalla sitten lausuin, että eiköhän käydä tuolla katsomassa maisemia, kun kerran täällä ollaan. Tuumasta toimeen, liput kassalta ja kerrokseen 86.
Tyylikäs, upeasti entisöity rakennus ja hienot näkymät. Muutenkin rakennuksen ympäristö säteilee
arvokkuutta ja rahaa.

Yläilmojen jälkeen säntäsin naisten perässä Victoria's Secret -tavarataloon. Siellä olikin villi meno, rokki soi ja naiset pyörivät väkkäränä ympäriinsä. Joukossa oli monta maseentuneen näköistä miestä/poikakaveria. Kaupasta tullessa sain kantaa loppupäivän  vaaleanpunaista VS - kassia, päivän kohokohta!



Kadulla alkoi soida hirveä sireenien ulvonta ja alkoi kauhea hässäkkä. Poliiseja pyöri ympäriinsä. Syykin selvisi, kohta ajoi ohi n. 30 auton letka valtion autoja. Mukana oli kaikenlaista autoa siitä mustasta isosta aina viimeisenä tulevaan ambulanssiin. Olisi ollut Obama tulossa puhumaan 9/11 muistopäivään? Edit: Se oli varapresidentti Joe Biden.

Vielä oli yksi odotettu aktiviteetti jäljellä. Olimme ostaneet liput One World Observatorio -näköalatasanteelle One World Trade Centeriin. Kävin kysymässä oliko mahdollista päästä ennen lipuissa lukevaa aikaa ja onnistuihan se. Hissiin siis ja ylös. Hissi pyyhkäisi kerrokseenp 100. Tiloissa pääsi kerroksiin 100, 101 ja 102. Oli muuten mahtava hissimatka. Hissi seinät elivät ja takaisin tullessa oli kuin olisit lentänyt pitki ilmoja kaupungin päällä. Muutenkin kierroksessa oli kaikenlaista elämystä. Suosittelen! Paikkahan on avattu vasta keväällä.

Empire State oli vanha ja arvokas, One World uusi upea viimeisen päälle uutta tekniikkaa.

Katselimme vielä pois lähtiessä, kun Ground Zerolla harjoiteltiin perjantain ohjelmaa. Muuten, upea
paikka. Arvokas ja surullinen.

Illalla kelasimme päivää yhteen lähikulmilla olevassa Toast -ravintolassa. http://www.toastnyc.com/uptown/up_menu.php

Mukava päivä! 10 tuntia tiukkaa menoa + syönti illalla päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti