tiistai 8. syyskuuta 2015

Turistin normipäivä

Aamu alkoi mukavasti lähidinerissä aamiaisella. Palvelu oli supernopeaa ja ruoka hyvää.

Breefingin jälkeen lähdettiin metroasemaa kohti josta ostimme 7 pv lipun metroon, 31$+1$. Yksittäisen matkan hinta on 3$ joten lippu meillä haukkuu äkkiä hintansa.

Karautimme pari pysäkkiä "ylöspäin" Columbia yliopiston kampukselle, joka oli hieno paikka.



Kiersimme siellä täällä kampuksella ihmetellen upeita rakennuksia ja sitten lähdimme metrolla kohti Keskuspuistoa. Sukelsimme puistoon tuhansien muitten sekaan. Maanantai oli vapaapäivä, Labor Day, joten puistossa riitti ihmisiä. Rauhallinen paikka asfalttiviidakossa silti.
Kävelimme mm. John Lennonin mielipaikan läpi, joka on nimetty Strowberry Fieldiksi.
Lennon asui ja ammuttiin puiston kupeessa aivan paikan lähellä. Kannattaa käydä Keskuspuistossa! Puistosta ajoimme pari pysäkkiä kohti downtownia, Times Square oli hieno päivälläkin ja kävimme myös tuijottamassa muutaman pysäkin päässä myös Chrysler Buildingia ja sen uskomattoman hienoa aulaa. Tiistai-illan teatteri sattui matkan varrelle ja haimme etukäteen ostetut liput mukaan.
Osa joukkoa meni vielä ihmettelemään YK:n "pääkonttoria".

Illalla auringonlaskun aikaan hyppäsimme taas metroon ja ajoimme Brooklynin puolelle. Sieltä kävelimme pitkin Brooklyn Bridgeä takaisin Manhaattanille. Aivan uskomaton maisema, kun valot alkoivat syttyä Manhattanilla rakennuksiin. Ehdoton retki!

Takaisin kulmilla Upper West Sidella kävimme vielä kelaamassa kulman kuppilassa päivää yhteen.  En mahda mitään, että korvissa soi teema sarjasta Law & Order. On kuin olisi sisällä elokuvassa.
Huimaa! Alla presidenttikanditaattiehdokas Trumpin päämaja.






2 kommenttia:

  1. Muistakaahan puhua siellä Trumpin läheisyydessä sitä englantia - herra kun ei kuulemma muuta kieltä hyväksy. Tai niin kuin Sarah Palin asian ilmaitsi, pitää puhua amerikkaa ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea näitä teidän juttuja! Muistan itse ekaa kertaa NYPD:n auton nähdessäni ajatelleeni, että noitako on ihan oikeasti olemassa ;-)

    VastaaPoista