sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Täällä Aarne Tanninen, Washington.

Sunnuntai 13.9. valkeni kirkkaana lauantaisen vesisateen jälkeen.

Niinpä oli mukava hypätä taksiin ja lähteä suorittamaan reipasta ulkoilua Washingtonissa. Ajoimme Arlingtonin hautausmaalle ja suunnistimme ensin Iwo Jima monumentille, joka on USA merijalkaväen muistomerkki. Hieno, kuten kuvissa. Monumentti on hautausmaan ulkopuolella.

Sieltä lähdimme kävelemään kohti John. F. Kennedyn muistomerkkiä. Vaikuttava paikka. Kennedy oli vieraillut Arlingtonissa Jackien kanssa muutamaa päivää ennen kuolemaansa ja sanonut, että täällä voisi asua ikuisesti. Ja näin kävi.
Kennedyn muistomerkiltä lähdimme kävelemään kohti sektoria 60, jota piti löytyä Larry Thornen eli Lauri Törnin hauta. Pitkän kävelymatkan päästä hauta löytyikin. Vähän aikaa ihmeteltyämme jatkoimme matkaa hautausmaan pääportille ja sieltä kohti keskustaa. Aikaa kävelyyn kului reilu parisen tuntia. Alla ristien loppumatonta rivistöä.




Tulimme Arlingtonista sillan yli Lincoln Memorial rakennuksen taakse ja siitä lähdimme etenemään kohti Capitol kukkulaa. Järkyttävän suuri määrä valtavia ministeriöiden rakennuksia, muistomerkkejä ja museoita! Valkoinen talo ei ole suoraan tämän kävelyreitin varrella mutta näkyi hyvin reitille. Washington on upea pääkaupunki. Museofriikille paratiisi. Kuvassa Lincoln memoriaali.



Myöhemmällä iltapäivällä hyppäsimme vielä metrojunaan ja ajoimme n. 11 km, parikymmentä minuuttia kaupungista ulos Old Town Alexandriaan. Kaupunki on perustettu 1700 - luvun puolessa välissä ja siellä on huima määrä pieniä putiikkeja, ravintoloita ym. mukavaa. Mukava kiva paikka, tosi rentoa meininkiä. Suosittelen!



Washingtonin metro muuten on hieman kuin paikallisjuna, junat kulkevat harvakseltaan verrattuna New Yorkiin. Hintakin on kohtuu kallis ja lipunosto automaatista oli sellaista matematiikkaa, että piti pyytää avuksi aseman virkailija.

Sitten kello olikin yhtäkkiä 8 illalla. Päivä aktiivipituus oli taas 12 tuntia, kyllä ehtikin nähdä kaikenlaista. Kuva vielä Kennedyn hautapaikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti