sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Halki reservaattialueiden Tucsoniin

20.9. Holbrook-Tucson
Hyvän motelliaamiaisen jälkeen lähdimme ajamaan 400 km kohti Tucsonia, jossa meille oli varattu kolme yötä. Lähdimme pitkin Arizona Highway 77:ä Navajo -alueelta jatkuen Fort Apache- ja San Carlos- apassireservaattiien läpi. Tie 77 oli vaihteleva toisin kuin edellisen päivän viivottimella vedetty reitti. Huimin kohta tiessä oli San Carlos reservaatin alueella kiharainen nousu vuoristoon. Kuva Here kartasta:


Pitää hehkuttaa tuota Lumian HereDrive -navigaattoria ja karttoja. Eivät ole pettäneet meitä missään puolella maapalloa. Jollain tietysti voi olla muunlaisia kokemuksia.

Tucsonia lähestyttäessä näimme ensimmäiset kaktukset. Lämpökin nousi ihan kiitettävästi, 100 F eli 38 C varjossa. Myös ihmisten puheen aksentti muuttui ja näkyipä ensimmäiset länkkäribootsitkin. Meksikolaisravintoloita näyttää olevan paljon.


Koko ajo tuolta ylhäältä Mexican Hatista Tucsoniin oli maisemallisesti hieno. Maisema muuttui valtavasti preeriasta havupuualueen kautta aavikkoon. Alkupää oli aika tuskallista suoraa mutta toinen pätkä välillä tosi kiharaa. Moottoripyöräilijöitä on liikenteessä paljon, eikä ihme, mukavia teitä ja reittejä. On "normipyöräilijöitä" ja liivijengiläisiä näistä tunnetuista suurista kerhoista.

Tucsonin motellissa meillä on uima-allas, jonne suunnistimme huoltotoimien jälkeen, eli kolikkopesulan ja kaupan. Päätinkin viettää ensimmäisen allashetken lomalla, kuten peruslomalainen. Se kai sallittakoon 38 C lämmössä?


Nuo kolikkopesulat ovat muuten käteviä, neljällä taalalla ja allekin saa pesuaineen, koneen ja kuivurin ja homma on selvä reiluun tuntiin. Naisille vinkki: Kannattaa siis pakata mukaan vaatteet, jotka voi pestä samassa koneessa.

Kuvia reissusta löytyy myös Instagramista nimellä timoantero. Tässä yksi Kuva aavikolta Mexican Water Trading Postista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti