keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Monikulttuurista menoa.

Tiistai alkoi taas dineraamiaisella. Nuoriso-osastomme johdattama hyppäsimme metroon ja ajoimme muutamalla vaihdolla Little Italyyn ja Chinatowniin joka pikkuhiljaa on "syönyt" Pikkuitalian. Kiinnostavaa nähdä miten alueet vaihtuvat niin yhtäkkiä Manhattanilla. Kävelimme ensin vielä olemassa olevien Pikkuitalian katujen läpi. Menossa oli hirveä touhu päällä, alueella alkaa viikon kestävä San Gennaro -juhla. Joimme espressot melkein vastapäätä Umberto's Clam Housea, ravintolaa, jossa mafiapäällikkö Joe Gallo ammuttiin v. 1972.
Pari katua myöhemmin ihmettelimme Chinatownia. Alueella asuu n. 80000 kiinalaista. Menimme syömään yhteen alueen monista kiinalaisravintoloista ja totta tosiaan: tilattu kananuudeliannos olikin katkarapunuudeleita eli autenttista Aasian meininkiä oli. Ja huokeaa.

Chinatownista ajoimme nuorten ehdotuksesta Madison Square Gardeniin opastetulle kierrokselle. Hinta n. 30 $, puolitoista tuntia. Aivan huippukierros! Kannattaa mennä, mikäli vähänkin on kiinnostunut viihteestä, urheilusta ja tai musiikista. Mahtavaa!

Viiden aikaan iltapäivällä lähdimme etenemään hotellilta kohti Times Squarea ja Majestic -teatteria. Melkein Majestic teatterin kohdalla oli Hard Rock Cafe, jossa kävimme nauttimassa neuvoa antavat ennen esitystä.

Sitten Oopperan Kummitus. Oli kyllä huimaavan hieno esitys, 2,5 h väliajan kanssa. Vanha teatteri huipputekniikalla. 1600 henkeä oli innoissaan esityksen jälkeen. Muuten, ennen esitystä ja väliajalla myös salissa liikkui viini ym. kauppiaita. Siitä mallia Härmään.

Poislähtiessä toljotimme vielä Times Squaren valoja tsiljoonan muun ihmisen kanssa. Huima päivä ja ilta!

Huomioita tähän mennessä: Metro on mahtava kulkuväline. Ruokien ym. hinnat ovat noin suomihintoja, kun verot ja tipit ym. lasketaan. Täällä on kuuma, kuuminta yli 30 vuoteen. 35 astetta päivällä. Kaikki on isoa, tuplaespressokin on "ämpärillinen" kahvia. Hanavettä voi juoda.

iPadilla valokuvien lisääminen on ns. hanurista, joten laitan kuvia harvakseltaan. Tässä kuitenkin mukaan taikinoitu kuva Gardenista, New York Rangersin pukuhuoneesta. Huomatkaa lätkämiehet tilan pyöreä muoto.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti