keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Cannery Row

28.9. San Luis Opisbo - Monterey
Heräsimme ennen kukonlaulua hämärissä ja ajoimme parin sadan metrin päähän Frankin Dineriin aamiaiselle. Täytetty sämpylä ja kahvi huiviin ja matkaan!

Kurvailimme pitkin ykköstietä ylöspäin kohti Montereytä. Tämä rantatie on muuten nimeltään Cabrillo Highway. Maisemat olivat taas hienoja vaikka ilma oli pilvinen. Olimme välillä pilvien korkeudella ja välillä melkein meren pinnalla. Upea tie ajaa! Jossain oli nähtävästi Porsche -autojen kokoontumisajo, vastaan tuli hirvittävä määrä eri-ikäisiä ja mallisia Saksan ihmeitä. Myös Ford Mustang -autoja tuli paljon vastaan. Mukavat maisemat.


Pysähdyimme kahville Big Suriin, joka on jonkin matkaa Montereystä alaspäin. Paikka näytti olevan retkeilijöiden suosiossa. Hieno paikka, metsää ja vuorta.


Matkalla näimme muuten mm. seeproja! Piti hieraista hieman silmiä mutta totta se oli, siellä ne laitumella seista tököttivät.

Ennen Montereytä ajoimme Carmelin pikkukaupungin kautta. Pysähdyimme Clint Eastwoodin omistamalla tilalla, jossa on pieni, todella suosittu ravintola ja hotelli. Tilan mailla näytti olevan ainakin lampaita. Sankaria itseään ei näkynyt tilalla mutta itse kaupungilla Clinttejä tuli vastaan ainakin kuusi kappaletta. Kertonee kaupungin ikäjakaumasta. Ajoimme pitkin kaupungin rantaa, jossa oli kivan näköisiä taloja vieri vieressä.
Clintin ravintola ja tilaa kuvissa




Carmelista ajoimme perille Montereyn kaupunkiin rantojen kautta. Kurvasimme myös ennen motelliin kirjautumista John Steinbeckin kunniaksi nimetyn Cannery Row -kadun kautta. Steinbeckin tarina julkaistiin 1945 ja jo 1953 katu nimettiin tarinan mukaan. Ja kaikkihan muistavat, että kirja on ilmestynyt suomeksi nimellä "Torstai on toivoa täynnä". Alueella on toiminut kalapurkittamoja mutta nykyään alue on valjastettu huveille. Lukemattomat ravintolat, kaupat, hotellikin on, ovat valloittaneet vanhat purkittamo-/ tehdasrakennukset.
Heitimme kamat motelliin ja suunnistimme Illaksi takaisin Cannery Rown syövereihin. Mukava päivä ja ilta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti