maanantai 21. syyskuuta 2015

Ilmailua maan pinnalla.

21.9. Tucson
Heräsimme aamulla reippaina sateiseen Tucsoniin. Ilma oli harmaa ja vettä tuli valtavasti. Lämpötila kuitenkin inhimilliset 24C. Uutisista näimme, että olimme tulleet vuoriston yli Tucsoniin ikään kuin viime hetkellä, ihmisiä varoitettiin tulvista ja mutavyöryistä ympäri Tucsonia ja erityisesti vuorilla.

Majapaikan aamiainen oli hyvä, jopa puuroakin olisi saanut. Iso kaveri edelläni oli ladannut lautaselleen 6 muffinsia ja leivän. Siinäpä aamiainen! En seurannut varoittavaa esimerkkiä.

Päivän ohjelmaan oli otettu vierailu Pima Air & Space -museossa ja lentokoneiden "hautausmaalla" ilmailumuseon naapurissa sijaitsevassa USAn ilmavoimien Davis-Monthan Air Force -tukikohdassa.
Lähdimme ajamaan kohti museota, ajomatka kesti noin puoli tuntia hotellilta.

Museo on yksityinen ja se ylläpitää yli 300 ilma-aluksen kokoelmaa hangaareissa ja ulkona kentällä. Muutakin katsottavaa alueella on. Kuvissa pohjakartta ja huono panoraama ulkoa.




Ostimme siis myös liput lentotukikohtaan tehtävään bussikierrokseen. Tälle kierrokselle lippuja ostettaessa tarkastettiin ID, suomalainen ajokortti kävi hyvin. Bussiin noustessa ID tarkastettiin toisen kerran. Tukikohtaan tullessa oli kuvaaminen ehdottomasti kielletty mutta tarkastuspisteen jälkeen sallittu.
Johan olikin paikka! Mieletön määrä koneita! Kentällä oli varastoituna mm. yli 150 C-130 kuljetuskonetta! Alue ei olekaan loppusijoitus koneille vaan hyvinkin aktiivinen paikka. 20% koneista otetaan joskus uusiokäyttöön. Lisäksi koneiden osia myydään ja ostetaan. Alla muutama kuva alueelta, bussista otettuna.




Tukikohdassa työskentelee yli kymmenentuhatta henkeä, joka kertoo hieman missä mittakaavassa toimitaan. Ja siis tämä koneiden "hautausmaa" juttu on vain pieni osa tukikohdan toimintaa. Taivaalla jyrisi jatkuvasti A-10 rynnäkkökoneita vierailumme ajan.

Takaisin museoon. Hangaareissa oli vapaaehtoisia eläkeukkoja opastamassa ihmisiä, opastettuja kierroksia tehtiin myös. Kaikin puolin jännä paikka mikäli ilmailu kiinnostaa. Ilmakin kirkastui iltapäiväksi. Meillä meni koko retkeen hyvinkin 5 tuntia. Alla muutama räpsy.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti