lauantai 19. syyskuuta 2015

Monumenttilaakso ja aavikon halki

19.9. Kayenta- (Monument Valley-Mexican Hat-Bluff-Mexican Water)-Holbrook

Päivä alkoi varhain. Lähdimme liikkeelle ennen klo 8 tarkoituksena olla Monument Valleyssa aikaisin. Olimmekin kohteessa ennen klo 9. Pääsymaksu oli taas / auto, 20$. Kävimme pyörähtämässä paikalla olevan hotellin tiloissa olevassa myymälässä. (Ostin unisiepparin, ensimmäisen matkamuiston tällä matkalla) lähdimme sitten kiertämään autolla ympäri laaksoa. Kierron olisi voinut tehdä myös palveluna avolava-autoilla mutta onneksi emme sitä tehneet. Reitiltä nousee nimittäin punaista mikromikropölyä jota olisi saanut varmaan kaivaa vielä kotona strategisista paikoista.
Googlaamalla löytyy mm. mitä elokuvia on osaksi kuvattu siellä. Eikä ihme! Mielestäni paikka oli vielä hienompi kuin Grand Canyon. Taaskaan kuvat eivät voi kertoa totuutta, tässä kuitenkin yksi:


Meillä meni kiertäessä noin kolme tuntia, paikka on mahtava!

Laaksosta lähdimme pudottamaan koilliseen kohti Mexican Hat -paikkaa ja maantien solmukohtaa, Bluffia, josta lähdimme suunnistamaan melkein suoraan etelään, valtatiennro 191 pitkin, Navajo -alueiten läpi. Bluffissa oli Navajo hevosmarkkinat, koko kylä oli tukossa ja ruuhka hirmuinen. Vähän kiilaamalla jonojen ohi selvisimme pois paikalta. Etelään johtava valtatie 191 on pääosin hyvää tietä, voi ajaa reilua vauhtia kohti etelää. Tien linjaus on vedetty viivottimella, vain muutamat liitymät katkaisevat päättymättömän suoran. Maisema vaihtelee vaikka minkälaisesta, vuorista preeriaan. Pystyi kuvittelemaan uudisraivaajien matkaa aikanaan.

Holbrookissa tätä kirjoittaessa olisi ollut Navajo Rodeo -kilpailut mutta päivä oli ollut niin pitkä, ettei viitsinyt yrittääkkään mennä katsomaan. Niin muuten, auton kello, joka muuttaa itse ajan, on pyörinyt edestaas. Nyt on kello 21.30 ja unta palloon. Huomenna sitten kohti Tucsonia, mitään kohdetta ei ole matkan varrella, joten lähdemme liikkeelle vasta klo 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti